Бившият премиер Симеон Сакскобургготски заяви, че е грозно при една демократична България

...
Бившият премиер Симеон Сакскобургготски заяви, че е грозно при една демократична България
Коментари Харесай

Сакскобургготски: Ще ме принудят към второ изгнание, омерзен съм от тормоза за Врана

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски съобщи, че е грозно при една демократична България да го принудят към второ заточение, заяви bTV.
 Олимпи Кътев: Вземат ли двореца Врана от царя, вътре ще се настани олигарх  Адвокат на Симеон: Държавата не е дала и един лев за двореца Врана
Думите на Сакскобургготски са във връзка решението на Софийски градски съд, че дворецът „ Врана ” е благосъстоятелност на страната, а не на някогашния министър председател.

" Изведнъж започнаха всички тези доста неприятни преследвания. За да видя в този момент, в края на живота ми, по този начин да ме изтезават и мъчат с някакви измислени и подправени искания е тежко ", безапелационен е той.

Сакскобургготски заяви още, че след решението на Софийския градски съд се усеща омерзен. " Не чаках и в този момент си мислех какъв брой години – 75 към този момент, дръзвам да кажа, че съм полагал старания да поддържаме и духа, и всичко на българщината в чужбина по време на изгнанието ”, заяви той.

„ Частната благосъстоятелност е нещо, което е неприкосновено, първо. Второ, хората, които са се заели да ме тормозят по този последователен метод, може би не знаят по какъв начин сме били възпитавани, родителите ми и дедите ми изобщо ”, добави още някогашният министър председател.

В началото на септември юристите на царското семейство ще внесат тъжба против това правосъдно решение на Софийски градски съд в Апелативния съд в София.

Симеон Сакскобургготски присъства на панихида във връзка 75-ата годишнина от кончината на цар Борис III в Рислкия манастир. Той съобщи, че и до ден-днешен не е направено нищо, с цел да се откри къде са мощите на Негово Величество цар Борис III и обяснението за това съгласно него е неналичието на историческа памет и интерес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР